Anats S.A. Logo
Blog archive

Ποια είναι τα υλικά που κατασκευάζονται οι σύριγγες;

Βρείτε εδώ όλες τις Σύριγγες

 

Η γκάμα βελόνων και συριγγών που προτείνει η rays και η Safety A.T.G.,  είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς δέσμευσης κατά τη διάρκεια των ετών, για την παροχή αποτελεσματικών και καινοτόμων λύσεων για τη χορήγηση φαρμάκων. Μια ευρεία γκάμα προϊόντων, που ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 93/42 , περιλαμβάνει σύριγγες με βελόνα χωρίς βελόνα, ινσουλίνη, σύριγγες υποδερμικές βελόνες και σετ φλεβών τριχωτού της κεφαλής. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία και η ασφαλής χρήση για τη στειρότητα και το αδιαπέραστο , όλα τα προϊόντα συσκευάζονται σε μεμονωμένες ενιαίες κυψέλες με το σύστημα ανοίγματος με φλούδα. Η προστασία του ιατρικού προσωπικού είναι ένα από τα βασικά θέματα στα οποία εστιάζουν σήμερα οι επαγγελματίες υγείας. Η σύριγγα ασφαλείας μίας χρήσης με μη αναστρέψιμο μηχανισμό ασφαλείας, για εγχύσεις και ενέσεις. Ο μηχανισμός ασφαλείας αποτρέπει τα τυχαία τσιμπήματα και το έμβολο, που σπάει μετά τη χρήση, αποφεύγει μια πιθανή επαναφορά του. Είναι εύκολη στη χρήση και διατίθεται με και χωρίς τοποθετημένη βελόνα, κατάλληλη για όλες τις τυποποιημένες υποδερμικές βελόνες.

Τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή των συριγγών είναι:

  1. Για τον κύλινδρο το πολυπροπυλένιο, για το έμβολο πολυαιθυλένιο και για το ελαστικό παρέμβυσμα φυσικό σιλικονισμένο καουτσούκ.
  1. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των τμημάτων της σύριγγας και των βελόνων που έρχονται σε επαφή με το ενέσιμο υγρό να είναι από αρχική πρώτη ύλη και όχι ανακυκλωμένα.

III. Τα υλικά δεν πρέπει να έχουν οσμή εκτός εκείνης που του προσδίδει το υλικό κατασκευής του. Τόσο το πλαστικό όσο και το σιλικομένο ελαστικό να μην ελευθερώνουν υλικά που επηρεάζουν, βλάπτουν τη θεραπευτική ισχύ του ενιέμενου υγρού, δεν πρέπει να είναι τοξικά ή να προκαλούν πυρετογόνα ή να είναι πηγές μικροοργανισμών, που να προκαλούν μόλυνση ή να προκαλούν οποιαδήποτε άλλη ανεπιθύμητη επίδραση.

  1. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο πόσο καλή στεγανότητα παρέχει το ελαστικό παρέμβυσμα και στην καλή εφαρμογή της κεφαλής της βελόνας στον στυλίσκο της σύριγγας. Το κάλυμμα της βελόνας να αφαιρείται άνετα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερος χειρισμός.
  1. Βαθμιαία και ελεγχόμενη κίνηση του εμβόλου, ακρίβεια και ασφάλεια στη χρήση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των συριγγών είναι αρίστης ποιότητας ειδικό και ατοξικό πολυπροπυλένιο για τον κύλινδρο, πολυαιθυλένιο για το έμβολο και σιλικοωισμένο ελεύθερο ελαστικού (latex free) για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις για το ελαστικό παρέμβυσμα. Η αποστείρωση των συριγγών γίνεται με Αιθυλενοξείδιο. Η μέθοδος αυτή αποστείρωσης είναι πλέον σίγουρη και ακίνδυνη για παρόμοια φαρμακευτικά προϊόντα. Η διάρκεια ισχύος της αποστείρωσης είναι 5 έτη. Μετά την ημερομηνία παραγωγής ο χρόνος λήξης των υλικών είναι πέντε (5) έτη.

Α’ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Κάθε σύριγγα αποτελείται από 3 μέρη, δηλαδή:

  1. Τον αριθμημένο κύλινδρο, ο οποίος είναι υψηλής διαφάνειας. Η κλίμακα έχει ευκρινείς διαγραμμίσεις, ώστε να μην παρακωλύεται η μέτρηση του όγκου του εναίσιμου υγρού.
  1. Το έμβολο και το ελαστικό παρέμβυσμα, το οποίο έχει διπλό δακτύλιο για να εξασφαλίζει πλήρη στεγανότητα και φέρει λεπτή επικάλυψη σιλικόνης για την εύκολη μετακίνησή του εμβόλου μέσα στον κύλινδρο.
  1. Την βελόνα, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι , έχει καθαριστεί με υπέρηχους από ξένα υλικά στο εσωτερικό της, η δε αιχμή έχει υποστεί τριπλό τρόχισμα για να μην προκαλεί πόνο, κατά την διείσδυση στο δέρμα.

- Ο σωλήνας της βελόνας κόβεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή σε σχήμα αυλού. Έτσι επιτρέπει την μαλακή εισροή του υγρού, και την εύκολη αναρρόφηση από την αμπούλα φαρμάκου.

- Το σώμα της βελόνας και η επιφάνειά της είναι επικαλυμμένα με Σιλικόνη. Έχει ατσάλινο δικτύωμα ώστε να μην απελευθερώνεται (γλιστρά ή χαλαρώνει) ακόμα και μετά από την τριβή ή την πίεση διείσδυσης στις αμπούλες φαρμάκου.

Έχοντας ως σκοπό την ελαχιστοποίηση του πόνου, οι βελόνες λόγω του τριπλού τροχίσματος, της τέλειας λείανσης της αιχμής και της διπλής λίπανσης τους με σιλικόνη παρέχουν άριστη διεισδυτικότητα. Η σύριγγα παραδίδεται πλήρως συναρμολογημένη με τη βελόνα ήδη τοποθετημένη επάνω στη σύριγγα (για 1/2,5/5/10ml) και μη συναρμολογημένη με τη βελόνα δίπλα στη σύριγγα,(για την 20ml) Κάθε μία σύριγγα είναι συσκευασμένη σε φάκελο από αρίστης ποιότητας θερμοσυγγολούμενo υλικό (μαλακό blister). Το υλικό αυτό είναι ιατρικό χαρτί και πλαστικό φιλμ ούτως ώστε να επιτυγχάνεται πλήρη στεγανότητα και προφύλαξη στειρότητας.

Leave your comment