Anats S.A. Logo
Blog archive

Γιατί οι ποδίατροι στην Αμερική επιλέγουν αποκλειστικά 3D Laser πελματογράφους

Στην Αμερική η χρήση των ορθωτικών πάτων είναι ευρέως διαδεδομένη τόσο στους ανθρώπους με μικρά ή μεγάλα μυοσκελετικά προβλήματα, όσο και στους αθλητές, τους επαγγελματίες ορθοστασίας, τους διαβητικούς, χωρίς να ξεχνάμε τους ανθρώπους που απλά αναζητούν ξεκούραση, άνεση και πρόληψη.

Επί χρόνια οι ποδίατροι στην Αμερική έχουν πάψει να  χρησιμοποιούν τους φορτιακούς πελματογράφους (πελματογράφοι που βαδίζεις ή στέκεσαι και μετρούν μόνο φορτία) για την κατασκευή εξατομικευμένων πάτων. Τους χρησιμοποιούν ως βοηθητικά όργανα στη διάγνωση προβλημάτων βάδισης.

Είναι δεδομένο πως για να κατασκευαστεί ένα σωστό ορθωτικό ζεύγος πάτων πρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια την αρχιτεκτονική του πέλματος. Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν αποκλειστικά δύο μεθόδους. Είτε παίρνουν μέτρα με γύψινο εκμαγείο είτε με 3D  πελματογράφο. Το γύψινο εκμαγείο το κατασκευάζουν αφού περιτυλίξουν το πόδι με γύψινες ταινίες και τις αφαιρέσουν εφόσον έχουν στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο έχουν τη μορφή και τα μεγέθη από τις τρεις ποδικές καμάρες του πέλματος. Παρόλο που στην αρχή οι ποδίατροι ήταν επιφυλακτικοί στους 3D  πελματογράφους, σταδιακά και αφού τέσταραν  τα αποτελέσματα και τα στοιχεία που έχουν από τα τρισδιάστατα footscanner, έχουν υιοθετήσει πλέον τη χρήση αυτών των σκάνερ ως την καλύτερη και ταχύτερη μέθοδος λήψης ορθών αποτελεσμάτων. Παρόλο που ακόμα υπάρχουν ποδίατροι που χρησιμοποιούν γύψινα εκμαγεία, το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιεί αποκλειστικά 3D  FootScanner, καθώς έχει αποδειχθεί πως οι τρισδιάστατοι Laser πελματογράφοι παρέχουν με ακρίβεια τη μορφολογία και την αρχιτεκτονική του άκρου πόδα, στοιχεία απαραίτητα για ένα πραγματικά εξατομικευμένο ζεύγος πάτων.

Στην Ελλάδα ο πελματογράφος Sole-medτης εταιρείας Ανάτς, είναι η πιο σύγχρονη μορφή πελματογράφησης, η οποία συνοδεύεται με επιπλέον μετρήσεις που αφορούν τις γωνίες του ποδιού και το επίπεδο πρηνισμού/υπτιασμού.

Οι πάτοι σχεδιάζονται εξαρχής και αποκλειστικά για κάθε πόδι και κατασκευάζονται από υλικά πιστοποιημένα και με διεθνείς υψηλές προδιαγραφές των  ιατροτεχνολογικών προϊόντων . Η χρήση τους είναι εύκολη και τα αποτελέσματα τους άμεσα. Προσφέρουν ανακούφιση, σταθερή βάδιση, πρόληψη πολλών μυοσκελετικών προβλημάτων, θεραπεία σε ορισμένες παθολογίες, βελτίωση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Leave your comment