Anats S.A. Logo

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρτα της Γυναίκας είναι μια μέρα που ξεχωρίζει, γιατί έρχεται να υπενθυμίσει τους αγώνες τους για την ανεξαρτησία τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Δυστυχώς όμως το γυναικείο φύλο χρειάζεται να δίνει μάχες ακόμα για τα αυτονόητα, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Με έναυσμα αυτό, η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στις γυναίκες όλου του κόσμου.

Doodle της Google για την Ημέρα της Γυναίκας 2022

Με γυναίκες κάθε εθνικότητας που ζουν την καθημερινότητά τους, διαφορετική η κάθε μία, είτε είναι μαμάδες σε τηλεργασία, είτε μηχανικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, η Google τιμά την ημέρα της γυναίκας, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η πρώτη "Ημέρας της Γυναίκας", ονομαζόταν "Εθνική Ημέρα της Γυναίκας" και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής κατόπιν εισήγησης της Theresa Malkiel. Παρ' όλα αυτά, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία το 1917 στη Σοβιετική Ρωσία, τη στιγμή που οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου.

Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Διεθνές Γυναικείο Έτος του 1975. Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη.

Πηγή : https://www.missbloom.gr/life/pagkosmia-imera-tis-gynaikas-google-afieronei-to-doodle-tis-stis-gynaikes/

Leave your comment