Anats S.A. Logo

Ταινίες Μέτρησης Ουρικού Οξέως UΑ SURΕ

Ταινίες Μέτρησης Ουρικού Οξέως 25 Τεμαχίων
Κατασκευαστής: Apex-Bio
SKU: 222-05-004

UA SURE Ταινίες μέτρησης ουρικού οξέως στο αίμα


Οι ταινίες μέτρησης ουρικού οξέος στο αίμα είναι σχεδιασμένες για την ποσοτική μέτρηση ουρικού οξέος στο αίμα. Προορίζεται για αυτοέλεγχο από απλούς καταναλωτές και επαγγελματίες της υγείας.

Συσκευασία 25 τεμαχίων


Σκοπός της χρήσης
Οι ταινίες μέτρησης ουρικού οξέος στο αίμα UASure είναι ένας αισθητήρας βασισμένος στην τεχνολογία του ηλεκτροδίου σχεδιασμένος για χρήση έξω από το σώμα (για διαγνωστική χρήση vitro) και είναι συμβατό με τη συσκευή μέτρησης ουρικού οξέως μόνο.


Aρχή
Η ταινία ουρικού οξέως UASure χρησιμοποιεί καταλύτες σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία του αισθητήρα που είναι συγκεκριμένη για την μέτρηση του ουρικού οξέως. Οι ταινίες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε όταν το αίμα εφαρμόζεται στη ζώνη αντίδρασης της ταινίας, ο καταλύτης διεγείρει την οξείδωση του ουρικού οξέως στο αίμα. Η ένταση των ηλεκτρονίων που σχηματίζεται μετριέται από τον αισθητήρα UASure και σχετίζεται με τη συγκέντρωση του ουρικού οξέως στο δείγμα του αίματος.


Αντιδραστήρια
Κάθε τετραγωνικό εκατοστό ταινίας περιέχει τα ακόλουθα συστατικά αντίδρασης στις κατά προσέγγιση συμπυκνώσεις όπως αναγράφονται παρακάτω:
Καταλύτης ουρικού οξέως 0.16mg
Συστατικά μη αντίδρασης 0.01mg


Προειδοποιήσεις και Προφυλάξεις
Οι ταινίες μέτρησης ουρικού οξέως στο αίμα είναι μόνο για διαγνωστική χρήση (εξωτερική χρήση μόνο) και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για την διάγνωση της υπερουριχαιμίας ή αρθρίτιδας ή να κάνετε αλλαγές στη θεραπεία χωρίς να συμβουλευτείτε τον γιατρό.
• Μην χρησιμοποιείτε ταινίες μετά την ημερομηνία λήξης τους
• Μην χρησιμοποιείτε ταινίες που είναι βρεγμένες, λυγισμένες, γρατζουνισμένες ή κατεστραμμένες κατά κάποιο τρόπο.
• Μην αγγίζετε την ζώνη αντίδρασης της ταινίας
• Μην επαναχρησιμοποιείτε τις ταινίες
• Πρέπει να βαθμονομείτε τον μετρητή σας με το κωδικό της κάρτας που είναι συσκευασμένος μαζί με τις ταινίες για κάθε καινούργιο κουτί ταινιών.
• Αν έχετε συμπτώματα που δεν είναι συνεπή με τα αποτελέσματα του τέστ στο αίμα σας και δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους στη διαδικασία όπως περιγράφεται στο εγχειρίδιο του χρήστη, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.
• Αν οι μετρήσεις σας είναι πάνω ή κάτω από το οριζόμενο ουρικό οξύ, επαναλάβετε το τέστ. Αν έχετε συμπτώματα που δεν ταιριάζουν με τα αποτελέσματά σας ή αν τα αποτελέσματα δεν ταιριάζουν με την οριζόμενη ακτίνα μέτρησης, ακολουθήστε τη θεραπευτική αγωγή του γιατρού σας.
• Αφύσικα αποτελέσματα στο αίμα (αιματοκρίτης κάτω από 35% ή 50%) μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της μέτρησης.
• Ποτέ μη κάνετε σημαντικές αλλαγές στην υπερουριχαιμία ή ουρική αρθρίτιδα ή αγνοείτε τα συμπτώματα χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
• Υψηλά επίπεδα ασκορβικού οξέως, χολερυθρίνης, αιμοσφαιρίνης και μεθυλικής διοξυφαινυλαλανίνη μπορεί να προκαλέσει λανθασμένα αποτελέσματα. Σας προτείνουμε να ελέγχετε το ουρικό σας οξύ το πρωί έχοντας μείνει νηστικοί 12 ώρες.
• Η οθόνη θα εμφανίσει την ένδειξη "Lo" όταν το ολικό ουρικό οξύ στο αίμα είναι λιγότερο από 3.0 mg /dL ή "Ηι" όταν η τιμή του είναι παραπάνω από 20mg /dL


Περιορισμοί
Οι ταινίες μέτρησης ουρικού οξέως στο αίμα είναι σχεδιασμένες για χρήση με ολικό δείγμα αίματος από τριχοειδή αγγεία. Μην χρησιμοποιείται δείγματα ορού ή πλάσματος.
• Αιματοκρίτης: Διαφοροποιήσεις στο δείγμα του αιματοκρίτη από 35% ως 50% δεν έχουν σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του τέστ. Πολύ υψηλός αιματοκρίτης (πάνω από 50%) και πολύ χαμηλός (κάτω από 35%) μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα αποτελέσματα.
• Νεογνά: Mην χρησιμοποιείτε τις ταινίες ουρικού οξέως UASure για να κάνετε έλεγχο σε νεογέννητα μωρά. Η εκτέλεση του συστήματος αυτού δεν είναι έγκυρη σε νεογνά.
• Μη φυσιολογικά δείγματα προς εξέταση ( π.χ. υψηλού ασκορβικού οξέως, χολερυθρίνης και μεθυλικής διοξυφαινυλαλανίνη) μπορεί να προκαλέσουν λανθασμένα αποτελέσματα.
• Ύψη μέχρι 2 μέτρα (6,562 πόδια) δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματά σας.


Αποθήκευση
Όταν αποθηκεύονται κανονικά, οι σφραγισμένες ταινίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την ημερομηνία λήξεως που αναγράφεται στο κουτί. Ο τυπωμένος μήνας που αναγράφεται αναφέρεται μέχρι την τελευταία ημέρα του αναγραφόμενου μήνα. Η ταινία που βγάζετε από το κουτί των ταινιών πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
• Αποθηκεύστε το σε θερμοκρασίες μεταξύ 4ºC ως 30ºC (40ºF ως 86ºF)
• Κρατήστε τις μακριά από την ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία.
• Μην τις παγώνετε.
• Μην τις λυγίζετε, κόβετε ή αλλάζετε τις ταινίες μέτρησης ουρικού οξέως UASure με οποιοδήποτε τρόπο.


Συγκέντρωση δείγματος και προετοιμασία
Οι ταινίες μέτρησης ουρικού οξέως UASure είναι σχεδιασμένες ειδικά για χρήση με ολικό αίμα τριχοειδών αγγείων από το δάκτυλο. Μην χρησιμοποιείτε δείγματα πλάσματος ή ορού του αίματος. Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται αμέσως (μέσα σε 15 λεπτά) αφότου θα έχετε πάρει το δείγμα. Κοινά αντιπηκτικά και συντηρητικά όπως ηπαρίνη και αιθυλικό ΕDTA μπορούν να χρησιμοποιηθούν.