Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog posts of '2018' 'Δεκέμβριος'

Γυναικομαστία
Για κάποιους άνδρες, η έκθεση του σώματός τους, προκαλεί ντροπή και αμηχανία, λόγω της εμφάνισης του στήθους τους. Όλοι οι άντρες έχουν αδένα μαστού, άλλοι μικρότερο και άλλοι μεγαλύτερο. Γυναικομαστία υπάρχει όταν ο ένας ή και οι δύο αντρικοί μαστοί είναι υπερανεπτυγμένοι. Η υπερτροφία μπορεί να αφορά τον μαζικό αδένα, το λίπος ή/και το δέρμα. Μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και να οφείλεται σε κληρονομικά αίτια ή πιο σπάνια να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές και παθολογικές καταστάσεις.
Κουραμπιές εναντίον μελομακάρονου
Σε λίγο αρχίζει η περίοδος των Χριστουγέννων που όλοι με λαχτάρα περιμένουμε. Έφτασαν, λοιπόν, οι μέρες των Χριστουγέννων και εκτός από τα δώρα που θα γεμίσει το δέντρο μας, θα γεμίσει και με πολλά γλυκά το στομάχι μας...Τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώνε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου.
Ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια μεταβολική νόσο με κύριο γνώρισμα τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης του αίματος. Προκαλείται λόγω διαταραχής της έκκρισης της ινσουλίνης ή της δράσης αυτής και έχει ως αποτέλεσμα το μη φυσιολογικό μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν 30% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από διαβήτη δεν το γνωρίζουν.
Αντιμετώπιση του πόνου με φυσικά μέσα και άσκηση
Ο πόνος που συνήθως ακολουθεί τους τραυματισμούς ή τις παθήσεις μπορεί να διαταράξει τη λειτουργικότητα του ατόμου στα επίπεδα της φυσιολογίας του οργανισμού, σε ψυχολογικό, κοινωνικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Συνεπώς η προσέγγιση του πόνου οφείλει να είναι πολυπαραγοντική, δίνοντας σημασία σε όλες τις προαναφερθείσες πτυχές και κυρίως στη λειτουργική ικανότητα του πάσχοντος που μειώνεται λόγω του πόνου.
Γαστρίτιδα, πώς μπορεί να βοηθήσει η διατροφή;
Γαστρίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το στομαχικό τοίχωμα φλεγμαίνει. Ο αυλός του στομάχου σχηματίζει πολυάριθμους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ και ένα πρόδρομο ένζυμο, το πεψινογόνο που στη συνέχεια μετατρέπεται σε πεψίνη, ουσίες υπεύθυνες για την έναρξη της πέψης της τροφής. Κύτταρα στην επιφάνεια του βλεννογόνου του στομάχου παράγουν μια ελαφρώς αλκαλική βλέννα, η οποία καλύπτει τον αυλό. Αυτή δημιουργεί φραγμό ανάμεσα στο υψηλής οξύτητας περιεχόμενο του αυλού και τα κύτταρα και προστατεύει τον ιστό από διάβρωση λόγω της παρουσίας οξέος. Σε κατάσταση φλεγμονής παράγεται λιγότερο υδροχλωρικό οξύ και ένζυμα, αλλά και λιγότερη βλέννα, οπότε ο στόμαχος δεν προστατεύεται επαρκώς από τη διαβρωτική δράση των οξέων.
Κολονοσκόπηση και Γαστροσκόπηση: Προετοιμαστείτε διατροφικά
Μια ανώτερη ενδοσκόπηση (γαστροσκόπηση) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την οπτική εξέταση του ανώτερου πεπτικού συστήματος με μια μικρή φωτογραφική μηχανή στο τέλος ενός εύκαμπτου σωλήνα. Η κολονοσκόπηση αποτελεί μια εξέταση που γίνεται για την ανίχνευση αλλαγών ή ανωμαλιών στο παχύ έντερο (κόλον) και στο ορθό. Κατά τη διάρκεια μιας κολονοσκόπησης, ένας μακρύς, εύκαμπτος σωλήνας (κολονοσκόπιο) εισάγεται στο ορθό.
Η Νοσηλεία Κατ'Οίκον
Η κατ’ οίκον νοσηλεία αποτελεί το θεμέλιο δικαίωμα των αρρώστων και τμήμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμπεριλαμβάνεται ως νέος κλάδος στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά συστήματα υγείας και συνεχώς αναπτύσσεται και σε άλλες χώρες.
Anats Home Care-Νοσηλεία Κατ'Οίκον
Ενοικίαση Κρεβατιών Νοσηλείας για Ιδιώτες απο την Ανάτς Α.Ε Φέρνουμε στο χώρο σας νοσοκομειακά κρεβάτια κατόπιν συμφωνίας, για κατ'οίκον νοσηλεία. Όλα τα νοσοκομειακά κρεβάτια προορίζονται για κατ'οίκον νοσηλεία και είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση ή πώληση, ανάλογα με την περίπτωση και το χρόνο για τον οποίο τα χρειάζεστε. Κατόπιν επιλογής του τύπου του κρεβατιού και το τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να το αποκτήσετε, μεταφέρουμε και τοποθετούμε τον εξοπλισμό στο χώρο σας
Αλάτι και Υγεία: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις
Σχεδόν 50% των ανθρώπων που έχουν υπέρταση είναι ευαίσθητοι στο αλάτι, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων νατρίου αυξάνει την αρτηριακή τους πίεση και τους θέτει σε κίνδυνο επιπλοκών. Εκτιμάται ότι ο μέσος ενήλικας καταναλώνει περίπου 10 γραμμάρια αλάτι, αντί των 4 γραμμαρίων που συνιστώνται από τους διεθνείς οργανισμούς για τους υγιείς ενήλικες. Έχει υπολογιστεί, ότι το 85% του αλατιού που καταναλώνουμε περιέχεται σε έτοιμα τρόφιμα, ενώ το επιτραπέζιο αλάτι αποτελεί μόνο το 15% του συνόλου του αλατιού που καταναλώνουμε
Νευρική ανορεξία και το παιχνίδι των ηλεκτρολυτών
Η νευρική ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολικά χαμηλό σωματικό βάρος, φόβο επαναπρόσληψης του βάρους ή διαταραγμένη εικόνα σώματος και αμηνόρροια. Η νευρική ανορεξία μπορεί να οδηγήσει σε άλλες διαταραχές και κατά συνέπεια χρειάζεται πολύ προσεκτικούς χειρισμούς. Η καρδιαγγειακή ανεπάρκεια, η ηλεκτρολυτική ανισορροπία, ενδοκρινικές διαταραχές αλλά και ηπατική δυσλειτουργία είναι μερικά από τα προβλήματα που οφείλονται σε αυτή τη διαταραχή. Περίπου το ένα τρίτο των θανάτων των ασθενών με νευρική ανορεξία υπολογίζεται πως οφείλονται σε προβλήματα της καρδιάς.