Anats S.A. Logo
RSS

Blog posts of '2019' 'Ιούλιος'

Διαφοροποιούνται οι διατροφικές ανάγκες το καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η ωραιότερη περίοδος του χρόνου. Από πλευράς διατροφής όμως κρύβει κάποιους κινδύνους που οφείλονται στη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας. Ας δούμε μερικές από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας παράλληλα με το πώς αλλάζουν οι διατροφικές μας ανάγκες όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.
Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη
Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) αποτελεί έναν συμπληρωματικό τρόπο αξιολόγησης του γλυκαιμικού ελέγχου στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Σχηματίζεται από τη μη αντιστρεπτή ένωση μορίων γλυκόζης με μόρια αιμοσφαιρίνης στο αίμα, μια διαδικασία που ονομάζεται μη ενζυματική γλυκοζυλίωση. Η τιμή της στο αίμα εκφράζεται σε εκατοστιαίο ποσοστό της ολικής αιμοσφαιρίνης.
Μεσοθεραπεία το καλοκαίρι
Η μεσοθεραπεία είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και η αφυδάτωση του προσώπου ταλαιπωρούν το δέρμα. Η μεσοθεραπεία προσώπου αποσκοπεί στην ενυδάτωση του δέρματος, δηλαδή στη βελτίωση της υφής του. Συνεπώς, το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό, λαμπερό και λείο. Είναι μια διαδικασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Καλοκαίρι και Τροφοδηλητηριάσεις
Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που βοηθά τη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών, από τροφοδηλητηριάσεις. Οι τροφοδηλητηριάσεις αυτές, συνήθως, οφείλονται, στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.
Η χρυσή 11άδα της διατροφικής συμπεριφοράς για…το καλοκαίρι!
Αχ, καλοκαίρι… καιρός διακοπών, καιρός για ξεκούραση…Εποχή για χαλάρωση και απόλαυση των χαρών της ζωής. Μια περίοδος εκ φύσεως ασύμβατη με άγχος, τρεχάματα και πάσα πίεση. Έτσι, οι περισσότεροι μας ξεδίνουμε στη θάλασσα, στην ηλιοθεραπεία, στις βόλτες και…αναπόφευκτα στο φαγητό και στο ποτό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προκειμένου να ευχαριστηθούν πλήρως την ελευθερία τους, το παρακάνουν με τη διατροφή τους και ακυρώνουν πιθανότατα όλη τη σκληρή δουλειά των τελευταίων μηνών.
Συμβουλές Ψυχοσωματικής Υγείας & Ευεξίας για το Καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι παρόν και όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να επανακτήσει την χαμένη ψυχική ενέργεια & δύναμη που δαπανήσαμε όλο το χρόνο. Είτε φύγετε για διακοπές, είτε όχι, μπορείτε δώσετε στον εαυτό σας ευκαιρίες για ανανέωση και ουσιαστική ξεκούραση. Βοηθείστε λοιπόν την ψυχή & το σώμα σας να επιστρέψουν από τον Σεπτέμβρη στις καθημερινές τους συναλλαγές με την καθημερινότητα, με περισσότερη αισιοδοξία, διάθεση, και ενέργεια!
Κίνδυνοι της υγείας το καλοκαίρι και τρόποι αντιμετώπισης τους
Το καλοκαίρι είναι ο κατάλληλος καιρός για εκδρομές στο βουνό και στη θάλασσα. Οι εκδρομές αυτές χρειάζονται κάποιο προγραμματισμό και ένα από τα σχέδια μας για την επιτυχία τους είναι το κατάλληλο φαγητό – και η ασφάλεια του.
Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι
Είστε έγκυος, η θερμοκρασία «πιάνει κόκκινο» και αυτό σας δυσκολεύει; Είναι αλήθεια, πως η έντονη ζέστη προκαλεί συχνά υπόταση, γεγονός που σε συνδυασμό με τα κιλά της εγκυμοσύνης φέρνει έντονη εφίδρωση, δυσκολία στον ύπνο, πρήξιμο των χεριών και των ποδιών, δυσκολία στην αναπνοή, αλλά και κράμπες.
Διατροφή για ένα καλοκαίρι γεμάτο υγεία!
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Οι παραλίες είναι γεμάτες και όπως είναι φυσικό όλοι προσπαθούν να χάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το μέγιστο δυνατό βάρος. Πολλές φορές ωστόσο καταλήγουμε στο τέλος του καλοκαιριού με περισσότερο βάρος. Γιατί όμως; Πόσο βάρος μπορώ να χάσω και πόσο σύντομα;
Αιμοχρωμάτωση
Αποτελεί μια γενετική νόσο, κατά την οποία γίνεται συσσώρευση του σιδήρου στον οργανισμό και χωρίς θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση επικίνδυνων επιπλοκών, όπως κίρρωση του ήπατος, ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν δυνητικά και σε θάνατο.