Anats S.A. Logo

Cardio Now Project : Online Clinic Toolkit

Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενών σε Πραγματικό Χρόνο με Καρδιογράφο και Eφαρμογή Android Site: https://cardio-now.com
SKU: 625-05-001

Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενών σε Πραγματικό Χρόνο με Καρδιογράφο και Eφαρμογή Android

 

        

See Now →

Site: https://cardio-now.com

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ιατρική πράξη ολοένα και αυξάνεται. Η ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας ακομη και ασύρματα με Wifi και δίκτυα 5G, επιτρέπει πλέον και την απομακρυσμένη παρακολούθηση οποτεδήποτε και από οπουδήποτε ακόμα και ασθενών με σοβαρές παθήσεις όπως καρδιαγγειακά, πνευμονολογικά και άλλα νοσήματα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το Cardio Now Project σε συνεργασία με την Care Medic και την iWelli 

Σκοπός του Project

Η μετάδοση της πληροφορίας της καρδιακής ηλεκτρικής δραστηριότητας μέσω της φορητής – πολύ μικρής συσκευής - Cardionow, μεγέθους πιστωτικής κάρτας, η οποία θα μεταδίδει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το καρδιογράφημα (ΗΚΓ) του χρήστη (ενός καναλιού) και επεξεργασία – γνωμάτευση του είτε από τον ιατρό που τον παρακολουθεί, είτε από ειδική ιατρική ομάδα καρδιολόγων που θα πραγματοποιούν τη γνωμάτευσή του. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα από την εφαρμογή για:

  • καταγραφή περαιτέρω πληροφοριών μέσω άλλων συσκευών για αιμοδυναμική παρακολούθηση, οξυμετρίας, θερμοκρασίας, μέτρησης γλυκόζης κτλ.
  • αυτόματη εκτίμηση ΗΚΓ για αρρυθμία
  • καταγραφή συμπτωμάτων σχετιζόμενων με καρδιακές παθήσεις
  • δυνατότητα αποθήκευσης των μετρήσεων και τοπικά στο κινητό και σε ασφαλή διαδικτυακό χώρο για την καταγραφή του ιστορικού
  • επικοινωνία με video-call με γιατρούς και φροντιστές με το πάτημα ενός πλήκτρου

 

Συσκευή Cardio now

Υλικό και Μέθοδος

Ο ιατρός που θα θέλει την απομακρυσμένη παρακολούθηση του ασθενούς του, θα πρέπει να του χορηγήσει τη συσκευή Cardionow και να τοποθετήσει στο smartphone/tablet του την εφαρμογή Cardio Now (Android). Η εκπαίδευση του ασθενούς είναι απαραίτητη αλλά ταυτόχρονα και πολύ εύκολη, καθώς η εφαρμογή είναι στα ελληνικά και φιλική προς τον χρήστη. Επιπλέον θα υπάρχουν και οnline οδηγίες μέσω διαδικτύου σε μορφή αλγορίθμου αλλά και video.

 

iwelli 

 

Η χρήση της συσκευής γίνεται με την σύνδεση της μέσω Bluetooth σε smartphone/tablet και καταγραφή του ΗΚΓ για 30 sec. Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή ο ασθενής επιλέγει και τα συμπτώματα μέσω μιας απλής φόρμας και αποστέλλονται με επισυναπτόμενο το ΗΚΓ στο προεπιλεγμένο/α emails αλλά και της βάσης δεδομένων του ιατρού/ιατρών. Προαιρετικά πραγματοποιείται ο έλεγχος των δεδομένων και δίδεται η απάντηση στον θεράποντα ιατρό (εφόσον αυτό το επιθυμέι).

Αποτελέσματα

Μέσω της συσκευής Cardionow/ εφαρμογής iWelli είναι δυνατή η απομακρυσμένη παρακολούθηση των ασθενών, ειδικά σε θέματα καρδιολογίας και αρρυθμιών. Είναι δεδομένο πως πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για αίσθημα παλμών, ταχυκαρδίες, βραδυκαρδίες και άλλου είδους αρρυθμίες οι οποίες δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και συνήθως έχουν σταματήσει μέχρι αυτοι να βρεθούν στο κοντινό κέντρο υγείας ή στον ιατρό τους. Οι αρρυθμίες αυτές, εκτός ότι μπορεί να είναι ενοχλητικές και να μειώνουν την ποιότητα ζωής τους, σε κάποιες περιπτώσεις δυνητικά μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.

Η συσκευή Cardionow μαζί με την εφαρμογή clinic iWelli.com μπορούν να καλύψουν το κενό αυτό καθώς με την έναρξη των συμπτωμάτων ο ασθενής πραγματοποιεί τον πρώτο του έλεγχο με το ΗΚΓ το οποίο αποστέλλεται και «διαβάζεται» σε πραγματικό χρόνο. Εϊναι δυνατή η διαφορική διάγνωση του κανονικού ρυθμού (φλεβοκομβικού) από άλλες αρρυθμίες καθώς και η καταγραφή υπερκοιλιακών και κοιλιακών εκτάκτων συστολών. Επίσης μέσω της καταγραφής της καρδιακής συχνότητας ξεχωρίζονται οι ταχυκαρδίες, οι βραδυκαρδίες και οι καρδιακές παύσεις, με σκοπό την άμεση επικοινωνία του ιατρου για περαιτέρω οδηγίες.

Είναι τέλος δυνατή και η διάκριση αρρυθμιών όπως η κολπική μαρμαρυγή με μεγάλη πιθανότητα βοηθώντας έτσι το πρόβλημα των πολλαπλών τοποθετήσεων holter ρυθμου (24ωρου), καθώς όπως αναφέρθηκε η συσκευή καταγράφει για 30 sec που είναι συμβατό με το όριο που θέτουν τόσο τα Ευρωπαϊκά (ESC) όσο και τα Αμερικάνικα (ACC/AHA) guidelines για την διάγνωση της. Η καταγραφή αυτή είναι οδηγός για την πλήρη καταγραφή της κολπικής μαρμαρυγής σε 12 καναλο ΗΚΓ και την πλήρη διάγνωση της.

 

Συμπεράσματα

Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών σε πραγματικό χρόνο μέσω των νέων τεχνολογιών είναι πλέον εφικτή και προσβάσιμη σε όλους. Η καταγραφή του ΗΚΓ από το σπίτι και η διάγνωση του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ελληνική προσπάθεια μέσω της εφαρμογής και της βάσης δεδομένων ασθενών του Cardio Now . Η διεύρυνση της μέσω και άλλων συσκευών για περαιτέρω πορεία της υγείας των ασθενών είναι ήδη εν ενεργεία.

Μάθετε Περισσότερα →→→→→  Παρουσίαση Cardio Now Project

Κατεβάστε την Εφαρμογή →→→ Cardio Now