Anats S.A. Logo
Blog archive

Ημέρα Ενημέρωσης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία

Η Ημέρα Ενημέρωσης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία 2024 έχει στόχο να αυξήσει τη γνώση γύρω από αυτή τη σοβαρή γενετική πάθηση. Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία (FH) επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, προκαλώντας σημαντική αύξηση της LDL ("κακής") χοληστερόλης, από πολύ νεαρή ηλικία. Οι ασθενείς με FH διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ακόμα και σε νεαρή ηλικία.

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της FH είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των επιπτώσεων της νόσου. Στην Ημέρα Ενημέρωσης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία, οργανισμοί και ειδικοί στην υγεία συνεργάζονται για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τη σημασία του ελέγχου της χοληστερόλης και της κληρονομικότητας. Οι εξετάσεις αίματος, η χρήση στατινών και η υγιεινή διατροφή αποτελούν βασικά εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την ημέρα για να μάθουμε περισσότερα για την FH και να ενθαρρύνουμε την προληπτική φροντίδα, προκειμένου να διασφαλίσουμε καλύτερη υγεία για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

Leave your comment