Anats S.A. Logo
Blog archive

Οδηγίες για την σωστή χρήση του Απινιδωτη

Ο απινιδωτής Heart Guardian HR-501 είναι μια συσκευή που αυτόματα αναλύει το καρδιακό ρυθμό των παθόντων, μετά από καρδιακό επεισόδιο και παρέχει ηλεκτρικό σόκ για να επαναφέρει τη καρδιά στο κανονικό της ρυθμό. Eνδείκνυται για χρήση σε άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή ή νιώθουν τα παρακάτω:

- Αναισθησία

- Δεν αναπνέουν

- Αδυναμία κυκλοφορίας του αίματος

 Ο απινιδωτής Heart Guardian HR-501 προορίζεται για χρήση από προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί στη λειτουργία του.

Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν λάβει μία βασική εκπαίδευση ή να έχουν παρακολουθήσει κάποιο εξουσιοδοτημένο προχωρημένο πρόγραμμα έκτατης ιατρικής ανάγκης

O απινιδωτής Heart Guardian HR-501 ενδείκνυται για χρήση με τα επιθέματα (σε ασθενείς μεγαλύτερους από 8 ετών ή πάνω από 25 κιλά όταν χρησιμοποιείται με το πλήκτρο ενηλίκων /ή με το πλήκτρο που είναι για παιδιά για ηλικίες μεταξύ 1 και 8 χρονών και βάρος μέχρι 25 κιλά).

O Heart Guardian HR-501 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ενήλικα και για παιδί με τα ίδια επιθέματα αλλά με διαφορετικό πλήκτρο ρύθμισης .Η αρχική ρύθμιση στον απινιδωτή είναι για ενήλικα Ο απινιδωτής ΗR-501 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε μελλοντικό χρήστη που ολοκληρώνει την εκπαίδευση της τεχνητής αναπνοής και της λειτουργίας του απινιδωτή HR- 501.

Ο απινιδωτής HR-501 είναι μια ιατρική συσκευή έκτατης ανάγκης, που χρησιμοποιείται για να επαναφέρει τον ασθενή που δεν αναπνέει ή που έχει απώλεια αισθήσεων λόγω ξαφνικής καρδιακής ανακοπής. Καμία ανταπόκριση Ασυνήθιστη αναπνοή ή καθόλου αναπνοή Δεν ανιχνεύεται η κυκλοφορία του αίματος

Προετοιμάστε τον ασθενή για απινίδωση Ο απινιδωτής θα πρέπει να τοποθετηθεί δίπλα στον ασθενή, και να αφαιρέσετε τα ρούχα από το στήθος του ασθενούς, και να βεβαιωθείτε ότι το στήθος του είναι καθαρό και στεγνό.

Η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή:

  1. Ανεξαρτήτως του κατασκευαστή του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που χρησιμοποιείται, η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο απινιδωτής είναι να πιέσουμε το κουμπί «ON».
  2. Μόλις ανοίξει ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, σας δίνει φωνητικές οδηγίες με φωνή που παράγεται από υπολογιστή, και σας καθοδηγεί στην υπόλοιπη διαδικασία.
  3. Θα σας δώσει οδηγίες να τοποθετήσετε ένα σετ αυτοκόλλητες επιφάνειες ηλεκτροδίων στο γυμνό στήθος του θύματος, εάν είναι απαραίτητο και να συνδέσετε το βύσμα των ηλεκτροδίων με τον απινιδωτή.
  4. Στη συνέχεια ο αυτόματος απινιδωτής θα κάνει αυτόματη ανάλυση του ρυθμού του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ατόμου για να καθορίσει εάν απαιτείται απινίδωση. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καμία επαφή με τον ασθενή όσο η συσκευή κάνει ανάλυση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Εάν εκείνη τη στιγμή αγγίζουν ή μετακινούν τον άρρωστο το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορεί να μην είναι ακριβές.
  5. Εάν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση. Προσοχή, για την δικιά σας και των άλλων προστασία την ώρα που πιέζεται το κουμπί εκφόρτισης δεν πρέπει κανείς να αγγίζει τον ασθενή. Αν ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ανιχνεύσει κανονικό καρδιακό ρυθμό σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει και πέφτει σε αδράνεια. Για τυχόν αστοχία ή λάθος οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ειδικές δικλίδες ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση «κλειδώνει την λειτουργία του».

Μόλις γίνει η εκφόρτιση θα σας καλέσει να συνεχίσετε την ΚΑΡΠΑ.

 

Leave your comment