Anats S.A. Logo
Blog archive

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

 

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε το 2007 ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ασφαλή αντισύλληψη και την πρόληψη ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων. Η πρωτοβουλία αυτή εστιάζει στην προώθηση της υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς και στην πρόσβαση σε αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης για όλους.

Σημαντικό κομμάτι της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης είναι η εκπαίδευση των νέων για τις διαθέσιμες επιλογές αντισύλληψης, όπως τα αντισυλληπτικά χάπια, το προφυλακτικό, τα ενδομήτρια σπειράματα (IUDs) και άλλες μεθόδους. Επιπλέον, η ημέρα αυτή ενθαρρύνει τη διάλυση των μύθων που σχετίζονται με την αντισύλληψη, καθώς και την προαγωγή του διαλόγου γύρω από τη σεξουαλική υγεία.

Η πρόσβαση σε κατάλληλη πληροφόρηση και υπηρεσίες αντισύλληψης μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων και των κοινοτήτων, συμβάλλοντας στην πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων. Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης μας υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας και της πρόληψης μέσω της σωστής χρήσης των μεθόδων αντισύλληψης.

Leave your comment