Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη και Υποστήριξη

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1988 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Πρόκειται για μια ημέρα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης όσων ζουν με τον ιό HIV, αλλά και τιμής στη μνήμη των θυμάτων του AIDS. Στόχος είναι να ενισχυθεί ο δημόσιος διάλογος σχετικά με την πρόληψη, τη θεραπεία και την εξάλειψη του κοινωνικού στιγματισμού, προωθώντας παράλληλα την πρόσβαση σε σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας.
Το AIDS αποτελεί μια σοβαρή παγκόσμια υγειονομική πρόκληση, που όμως τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά χάρη στις εξελίξεις στη φαρμακευτική αγωγή, στα αντιρετροϊκά φάρμακα και στα διαγνωστικά μέσα. Η έγκαιρη διάγνωση και η συστηματική παρακολούθηση από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, μπορούν να εξασφαλίσουν στους ασθενείς με HIV μια μακροχρόνια, ποιοτική και υγιή ζωή. Παράλληλα, η συστηματική ενημέρωση και η χρήση προφυλακτικών, καθώς και η προφύλαξη πριν την έκθεση (PrEP), αποτελούν βασικά εργαλεία πρόληψης.
Η εταιρεία ΑΝΑΤΣ Α.Ε., ως υπεύθυνος προμηθευτής ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υγειονομικού υλικού, στηρίζει έμπρακτα τη δημόσια υγεία, προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις για τη διάγνωση, την πρόληψη και τη φροντίδα των ασθενών. Μέσα από την ευρεία γκάμα προϊόντων μας, παρέχουμε: διαγνωστικά τεστ για HIV, προφυλακτικά υψηλής ποιότητας, αποστειρωμένα ιατρικά αναλώσιμα, γάντια εξέτασης, απολυμαντικά, σύριγγες και εξοπλισμό εργαστηρίων. Οι επαγγελματίες υγείας, τα νοσοκομεία και οι δομές κοινωνικής μέριμνας μπορούν να βασίζονται στην ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων μας για την ασφάλεια και την προστασία των ασθενών.
Ο HIV δεν μεταδίδεται μέσω απλής κοινωνικής επαφής, χειραψίας, αγκαλιάς, μαγειρέματος ή κοινής χρήσης αντικειμένων. Η εκπαίδευση, η σωστή πληροφόρηση και η ενσυναίσθηση είναι τα πιο δυνατά «όπλα» στη μάχη κατά του στιγματισμού. Η αποδοχή και η στήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV αποτελεί ευθύνη όλων μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS μας υπενθυμίζει ότι η πρόληψη σώζει ζωές, η ενημέρωση μειώνει τον φόβο, και η φροντίδα βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Με την έγκαιρη πρόσβαση στα κατάλληλα ιατρικά μέσα, με τη χρήση προστατευτικών προϊόντων και την υπεύθυνη συμπεριφορά, μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά την εξάπλωση του HIV.
Στην ΑΝΑΤΣ Α.Ε., δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, πρόληψης και φροντίδας, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Γιατί η γνώση, η πρόληψη και η συνεργασία είναι το κλειδί για έναν κόσμο χωρίς AIDS.
Ενημερώσου – Προφυλάξου – Στήριξε.
