Anats S.A. Logo
Blog archive

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP).

Την προσφορά του φαρμακοποιού στην κοινότητα αναδεικνύει η Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού αναδεικνύει την ουσιαστική και αδιαμφισβήτητη προσφορά του φαρμακοποιού στην κοινωνία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, στην Ευρώπη: δραστηριοποιούνται 400.000 φαρμακοποιοί, το 98% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακείο μέσα σε 30’, 46.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία.

Κάθε μέρα οι φαρμακοποιοί όλου του κόσμου στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας. Βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ασθενή για κάθε πρόβλημα φαρμακευτικής φροντίδας ή πρώτης υγειονομικής περίθαλψης.

Τα φαρμακεία είναι το πρώτο σημείο αναφοράς με τους φαρμακοποιούς πάντα πρόθυμους για κάθε συμβουλή και πρόταση σε κάθε πρόβλημα υγείας, ευεξίας και ομορφιάς προτείνοντας έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο ζωής και αποφεύγοντας την αλόγιστη χρήση φαρμάκων.

Σε 10 ευρωπαϊκές χώρες,μέσα σε αυτές και η Ελλάδα οι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται για την εποχική γρίπη στα φαρμακεία. Η άμεση επικοινωνία με τον φαρμακοποιό ενισχύει την πρόληψη στην υγεία.


Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/444

Leave your comment