Anats S.A. Logo
Blog archive

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της κοινωνίας υπέρ της ψυχικής υγείας. Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει την ψυχική υγεία ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και να ενθαρρύνει τη λήψη μέτρων για τη βελτίωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το κεντρικό μήνυμα για το 2024 είναι: «Προτεραιότητα η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας» (It is Time to Prioritize Mental Health in the Workplace). Το θέμα αυτό υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας στο εργασιακό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που παίζει το υγιές εργασιακό κλίμα στην ευημερία των εργαζομένων.

Περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού εργάζεται, γεγονός που κάνει αναγκαία τη δημιουργία ασφαλών και υποστηρικτικών συνθηκών εργασίας. Οι κακές συνθήκες, όπως η παρενόχληση, η υπερβολική πίεση, το άγχος και η διακριτική μεταχείριση, μπορούν να επιδεινώσουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων και να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοσή τους. Από την άλλη, οι υγιείς συνθήκες εργασίας μπορούν να λειτουργήσουν ως παράγοντας προστασίας της ψυχικής υγείας.

Για το 2024, οι οργανώσεις που προωθούν την ψυχική υγεία, όπως η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία (WFMH) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), καλούν σε δράση κυβερνήσεις, εργοδότες και εργαζομένους για τη βελτίωση των συνθηκών στον χώρο εργασίας. Η έμφαση δίδεται στη διασφάλιση ότι το εργασιακό περιβάλλον παρέχει υποστήριξη και προστασία για την ψυχική υγεία, συμβάλλοντας στην ευημερία και την ανάπτυξη όλων

https://wmhdofficial.com/

Leave your comment