Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog posts of '2023' 'Απρίλιος'

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας

Η Ημέρα της Ανοσολογίας, η οποία εορτάζεται στις 29 Απριλίου κάθε χρόνο, έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος στην προστασία της υγείας του ανθρώπου. Η ανοσολογία είναι η επιστήμη που μελετά τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου αντιδρά σε διάφορες ασθένειες και προστατεύει το σώμα από αυτές.

Η Ημέρα της Ανοσολογίας είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος και να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη διατήρησης του σώματός μας υγιούς και δυνατού.

Η επιστήμη της ανοσολογίας έχει σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των ασθενειών και της προστασίας του ανθρώπου από αυτές. Μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε ιούς, βακτήρια και άλλες μολυσματικές ασθένειες, οι επιστήμονες μπορούν να αναπτύξουν νέες θεραπείες και εμβόλια που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ασθενειών και στη βελτίωση της υγείας του ανθρώπου.

Η ανοσολογία είναι ένας κλάδος της ιατρικής που μελετά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και των άλλων ζώων. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που προστατεύει τον οργανισμό από ιούς, βακτήρια, μύκητες και άλλα μικρόβια. Συγκεκριμένα, η ανοσολογία μελετά τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να ανιχνεύσει και να εξουδετερώσει τα μικρόβια και τις ασθένειες που προσβάλλουν τον οργανισμό.

Η ανοσολογία έχει σημαντική συμβολή στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι ανοσολόγοι πραγματοποιούν διάφορα τεστ για να ελέγξουν την παρουσία αντισωμάτων και αντιγόνων στο αίμα, που μπορούν να υποδείξουν την παρουσία μιας ασθένειας ή την προστασία από αυτήν. Επιπλέον, η ανοσολογία έχει συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για πολλές ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα Β, η ηπατίτιδα C, η ελονοσία και η νόσος του Λάιμ.

Επιπλέον, η Ημέρα της Ανοσολογίας μας υπενθυμίζει τη σημασία της διατροφής και του τρόπου ζωής για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια υγιής διατροφή, η επάρκεια ύπνου και η αντιμετώπιση του στρες μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση ενός ισχυρού και υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνολικά, η Ημέρα της Ανοσολογίας μας προτρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος για την υγεία μας και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρησή του σε καλή κατάσταση. Με μια υγιή διατροφή και έναν υγιή τρόπο ζωής, μπορούμε να βοηθήσουμε στη διατήρηση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού ανοσοποιητικού συστήματος, που θα προστατεύει την υγεία μας από ασθένειες και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είναι μια ετήσια εκδήλωση που γιορτάζεται στις 28 Απριλίου κάθε χρόνο. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στην αύξηση της επίγνωσης για την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας και στην προώθηση μέτρων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία γίνεται ακόμη πιο σημαντική φέτος, το 2023, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια πανδημία από τον κορονοϊό που έχει επηρεάσει την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία αυτή έχει αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις να αναπροσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους και να λάβουν μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους.

Παρόλα αυτά, ακόμη και πριν την πανδημία, η υγεία και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας ήταν ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) επιλέγει κάθε χρόνο ένα θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Σημαντικό μέρος της ημέρας είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων για τους κινδύνους στον χώρο εργασίας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επιπλέον, η ημέρα προάγει τη συνεργασία μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και κυβερνήσεων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη δημιουργία ασφαλέστερων περιβαλλόντων εργασίας.

Τέλος, η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία μας υπενθυμίζει τη σημασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία και την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά τα ζητήματα για την ευημερία των εργαζομένων.

Παγκόσμια Ημέρα DNA

Η Παγκόσμια Ημέρα DNA εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου, για να τιμήσει την ανακάλυψη της δομής του DNA από τους θρυλικούς επιστήμονες James Watson και Francis Crick το 1953.

Από τότε, η κατανόηση της δομής του DNA έχει ανοίξει νέους δρόμους στην έρευνα σε πολλούς τομείς της επιστήμης, όπως η βιολογία, η ιατρική, η γεωλογία και η αρχαιολογία.

Η Παγκόσμια Ημέρα DNA το 2023 συνδυάζει την αναγνώριση της σημαντικής ανακάλυψης του παρελθόντος με την εξέλιξη της σημαντικότερης τεχνολογικής εξέλιξης στην ανάλυση του DNA, την γονομική. Η γονομική έχει τη δυνατότητα να αναλύσει εκατομμύρια γονιδιώματα ταυτόχρονα, ένα ολόκληρο ανθρώπινο γονιδιωματικό σειρά σε λίγες ώρες, ενώ παλαιότερα αυτή η διαδικασία θα διήρκεια πολλά χρόνια.

Η γονομική είναι μια σύγχρονη μέθοδος ανάλυσης του DNA, η οποία επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετήσουν τη σύνθεση και τη λειτουργία των γονιδίων ενός οργανισμού. Η γονομική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αναγνώριση των γονιδίων που σχετίζονται με ασθένειες και για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Στην παγκόσμια ημέρα DNA του 2023, η επιστημονική κοινότητα θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία του DNA στη ζωή και στην υγεία. Θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το DNA και τη γονομική.

Επιπλέον, η παγκόσμια ημέρα DNA του 2023 θα αναδείξει τη σημασία της διατήρησης των γενετικών δεδομένων και της προστασίας της ιδιωτικότητας των ανθρώπων. Η γονομική μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία μας, αλλά πρέπει να γίνεται με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τα δεδομένα των ανθρώπων.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

Βρείτε εδώ όλες τις Σύριγγες Safety A.T./G και RAYS Ιταλίας 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών είναι μια ετήσια εκστρατεία που διεξάγεται στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τη σημασία του εμβολιασμού και να προωθήσει την υγεία και την ευημερία του κοινού.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 30 Απριλίου και φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει επισημάνει την ανάγκη για αποτελεσματικούς εμβολιασμούς για την ασφάλεια της υγείας μας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στόχος της εκστρατείας αυτής είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, αλλά επίσης να τους υπενθυμίσει τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης για άλλες ασθένειες, όπως η γρίπη, η ελονοσία και η επιθετική πνευμονία.

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην προώθηση της εμβολιαστικής κάλυψης στους πληθυσμούς που είναι περισσότερο ευάλωτοι.

Ο εμβολιασμός είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης των μεταδοτικών ασθενειών και μπορεί να σώσει ζωές και να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων. Οι εμβολιασμοί είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί και συνεισφέρουν στην πρόληψη των σοβαρών νοσημάτων και των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσουν.

Επιπλέον, ο εμβολιασμός έχει ένα σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ανοσίας της κοινότητας, που είναι η προστασία των ανθρώπων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι ανθρώποι με αδυναμίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ανοσία της κοινότητας μπορεί να περιορίσει τη διασπορά των ασθενειών σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες και να περιορίσει την εξάπλωση των νόσων σε επίπεδο κοινότητας. Οι εμβολιασμοί έχουν ένα θετικό οικονομικό αντίκτυπο. Οι ασθενείς που δεν εμβολιάζονται μπορούν να αυξήσουν το κόστος της περίθαλψης.

Οι σύριγγες που απαιτούνται για τον εμβολιασμό εξαρτώνται από τον τύπο του εμβολίου και τη δοσολογία που απαιτείται για κάθε άτομο. Συνήθως, οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το σκοπό και έχουν διαφορετικά μεγέθη και χωρητικότητες ανάλογα με τη δοσολογία του εμβολίου.

Για παράδειγμα, για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, συνήθως χρησιμοποιούνται σύριγγες με χωρητικότητα 1 ml ή 3 ml, ανάλογα με τον τύπο του εμβολίου και τη δοσολογία που απαιτείται για κάθε άτομο. Συνήθως, οι σύριγγες περιέχουν ειδικά σχεδιασμένες βελόνες που είναι αρκετά λεπτές και μακριές για να διευκολύνουν τη διείσδυση στο δέρμα και τους μύες του ανθρώπου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό πρέπει να είναι καθαρές και αποστειρωμένες για να αποφευχθεί η μετάδοση ασθενειών και η εμφάνιση επιπλοκών.

Διαβήτης Τύπου 1 και Διαβήτης Τύπου 2

Διαβητολογικά Προϊόντα και Μετρητές

Ο Διαβήτης είναι μια πάθηση για την οποία γνωρίζουμε πολλά και μπορείτε να κάνετε εξίσου πολλά πράγματα για την πρόληψη και την διαχείρισή της.

Η διάγνωση του διαβήτη μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση στη ζωής σας καθώς η σκέψη των αλλαγών στον τρόπο ζωής και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ο διαβήτης στο μέλλον σας είναι πιθανόν να σας τρομάζει. Η διαδικασία ελέγχου του διαβήτη περιλαμβάνει την υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και άσκησης, την τακτική παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματός σας και, για κάποιους ανθρώπους, τη χορήγηση ενέσεων ινσουλίνης ή άλλων φαρμάκων.

Στην αρχή, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν μόνοι τους την εξέταση του σακχάρου του αίματος ή τις ενέσεις ινσουλίνης που χρειάζονται για να παραμείνουν ρυθμισμένοι. Όμως, αφού συμβουλευτείτε τους γιατρούς και μάθετε περισσότερα για το διαβήτη, αυτά τα πράγματα θα αρχίσουν να σας φαίνονται λιγότερο δύσκολα.

Η γνώση είναι δύναμη. Η κατανόηση των κινδύνων για μελλοντικές επιπλοκές μπορεί να σας οδηγήσει στο να κάνετε τις σωστές ενέργειες για την υγεία σας.

Η ορμόνη ινσουλίνη επιτρέπει στα κύτταρα του αίματος σας να απορροφήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη γλυκόζη (σάκχαρο) του αίματος ως πηγή ενέργειας. Σε συνθήκες κανονικές λειτουργίας, απελευθερώνεται η κατάλληλη ποσότητα γλυκόζης που προέρχεται από το φαγητό το οποίο καταναλώνετε.

Ο διαβήτης επηρεάζει όλα τα μέρη του σώματος σας και μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον επιπλοκές στην υγεία σας. Η ιατρικής έρευνα έχει δείξει πως, με τον προσεκτικό έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης των επιπλοκών αυτών.

Ο Διαβήτης Τύπου 1

Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζεται όταν βλαφθούν τα κύτταρα του παγκρέατος που παρήγαγαν κανονικά ινσουλίνη, προκαλώντας την παραγωγή μικρής ποσότητας ή την παύση της παραγωγής ινσουλίνης. Η διάγνωση του γίνεται συνήθως σε πολύ νεαρή ηλικία, αν και μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή και να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Ο έλεγχος του διαβήτη τύπου 1 γίνεται με ενέσεις ινσουλίνης που χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση της ποσότητας γλυκόζης στο αίμα.

Ο Διαβήτης Τύπου 2

Στο διαβήτη τύπου 2, είτε το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε τα κύτταρα του σώματος είναι ανθεκτικά στην ινσουλίνη, ενώ μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Ο διαβήτης τύπου 2 αναπτύσσεται αργά, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Ο προσεκτικός έλεγχος του διαβήτη μπορεί να γίνει με την κατανάλωση κατάλληλων τροφών, την τακτική άσκηση, τη συχνή εξέταση της γλυκόζης του αίματος όπως και τη χρήση ινσουλίνης ή άλλων φαρμάκων όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Σάκχαρο και σωματική άσκηση

 

Ακόμα και εάν δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος, η άσκηση είναι χρήσιμη για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας.

Η ένταξη της άσκησης στη ζωή σας θα σας βοηθήσει να ελέγχετε το διαβήτη σας και να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή. Η απώλεια βάρους μπορεί να επαναφέρει τη γλυκόζη σας σε φυσιολογικά επίπεδα και να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την καρδιοπάθεια και τους άλλους κινδύνους που σχετίζονται με το διαβήτη. Ακόμα και  εάν δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος, η άσκηση είναι χρήσιμη για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας, Βοηθά τα κύτταρα σας να απομακρύνουν τη γλυκόζη από το αίμα και η αερόβια δραστηριότητα βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Να θυμάστε ότι πρέπει να πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας σχετικά με το πρόγραμμα άσκησης που θα ακολουθήσετε. Στα δεξιά υπάρχει μια λίστα σωματικών δραστηριοτήτων που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Χορός, Ποδηλασία, Τένις, Κηπουρική, Μποξ, Σκουός, Γιόγκα, Ρκετμπολ, Πιλάτες, Γκολφ, Άσκηση με βάρη, Κολύμβηση με αναπνευστήρα, Προπόνηση για μαραθώνιο, Πολεμικές τέχνες, Κολύμβηση, Aqua aerobic, Πεζοπορία, Σκοινάκι, Βάδισμα

Διατροφή

Γενικά είναι καλό να δίνεται έμφαση στα λαχανικά, στα φρούτα και στα προϊόντα ολικής αλέσεως, και να αποφεύγετε τα πολλά κορεσμένα λίπη. Επίσης η πλούσια διατροφή σε ίνες κάνει καλό στην υγεία σας.

Όταν έχετε διαβήτη, δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι στερείστε διατροφικών επιλογών. Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι τα άτομα με διαβήτη πρέπει να ακολουθούν πολύ διαφορετική διατροφή και χωρίς καθόλου ζάχαρη. Η δίαιτα που ακολουθεί ένα άτομα με διαβήτη είναι παρόμοια με αυτή ενός υγιούς ατόμου που επιθυμεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών και άλλων ασθενειών. Μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα αγαπημένα σας εδέσματα, με μέτρο. Η ίδια ποσότητα υδατάνθρακα μιας αμυλώδους ή μιας ζαχαρώδους τροφής αυξάνει κατά την ίδια τιμή τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Θα πρέπει να είστε συνεπείς και να καταναλώνεται την ίδια ποσότητα υδατανθράκων και θερμίδων καθημερινά. Αυτό βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας, καθώς και του βάρους σας. Αντίθετα, όσο μεγαλύτερη και ακανόνιστη θα είναι η ποικιλία των τροφών που επιλέγετε ειδικά της ποσότητας υδατανθράκων  τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ελέγξετε το σάκχαρό σας.

Η συνέπεια στα γεύματα σας είναι πολύ σημαντική, επειδή το σώμα σας αντιδρά στο επιπλέον λίπος και τις θερμίδες με μια ανεπιθύμητη και απότομη αύξηση της γλυκόζης. Γι΄αυτό είναι τόσο σημαντική η εξέταση μετά τα γεύματα, επειδή έτσι αντιλαμβάνεστε ποιες είναι οι τροφές και τα γεύματα που προκαλούν τις μη αποδεκτές αυξήσεις της γλυκόζης στο αίμα και μπορείτε επομένως να τροποποιήσετε τις κινήσεις σας βάσει των αποτελεσμάτων.

Το διατροφικό πρόγραμμα ενός ατόμου με διαβήτη είναι πραγματικά το ίδιο με αυτό που θα πρέπει να ακολουθεί ο κάθε άνθρωπος ώστε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών και άλλων ασθενειών, αλλά και για να δείχνει και να νιώθει υγιής.

Βασικές αρχές για την καθημερινότητα σας

  • Καταναλώνεται πολλά λαχανικά και φρούτα. Προσπαθήστε να επιλέξετε το διαθέσιμο «φάσμα χρωμάτων» φρούτων και λαχανικών, ώστε να μεγιστοποιήσετε την ποικιλία θρεπτικών ουσιών.
  • Στα γεύματα σας καταναλώνετε μη αμυλούχα λαχανικά όπως το σπανάκι, τα σαλατικά,  το μπρόκολο , τα καρότα και τα πράσινα φασόλια.
  • Επιλέξτε τροφές ολικής αλέσεως και όχι επεξεργασμένων σιτηρών. Οι τροφές ολικής αλέσεως περιέχουν περισσότερες ίνες και μικροθρεπτικές ουσίες, όπως φολικό οξύ, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε. Η πέψη των σύνθετων αυτών υδατανθράκων γίνεται πιο αργά, γεγονός το οποίο βοηθά στη διατήρηση πιο σταθερών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Προσπαθήστε να τρώτε ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κάστανο ή άγριο ρύζι.
  • Συμπεριλάβετε ξέρω φασόλια (μαυρομάτικα φασόλια, κόκκινα φασόλια και χάντρες) και φακές στα γεύματα σας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Β.
  • Προτιμήστε άπαχα κρέατα, όπως κομμάτια μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος που φέρουν την ονομασία «κόντρα» (π.χ. κόντρα χοιρινή και κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα). Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα.
  • Επιλέγετε άπαχα γαλακτοκομικά, όπως αποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι και τυριά με χαμηλά λιπαρά.
  • Πίνετε κυρίως νερό, τσάι και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη και προτιμήστε ροφήματα και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη.
  • Μειώστε τα σνακ και τα επιδόρπια με υψηλή θερμική αξία, όπως α πατατάκια , τα παγωτά τα μπισκότα και τα γλυκά.
  • Προτιμάτε τα υγρά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, αντί για τα στερεά λίπη.
Πότε είναι η κατάλληλη εξέταση σαχκάρου;

Εξέταση πριν και μετά τη σωματική δραστηριότητα

Γενικά, η άσκηση μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης και είναι ένα σημαντικό στοιχείο ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, καθώς αναπτύσσετε μυϊκό ιστό, το σώμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο στην ινσουλίνη που ελέγχετε. Παρόλο που η άσκηση συνήθως μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα σας εάν δεν διαθέτετε επαρκή ποσότητα ινσουλίνης, τα επίπεδα της γλυκόζης σας μπορεί να αυξηθούν. Με την εξέταση πριν και μετά την άσκηση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα άσκηση που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Εξέταση πριν την άσκηση: Για να αποφύγετε την υπογλυκαιμία, τα επίπεδα της γλυκόζης σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 mg/dL πριν ξεκινήσετε την άσκηση. Επίσης, τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 πρέπει να είναι προσεκτικά εάν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι πάνω από 250 και υπάρχουν κετόνες.

Μια καλή ιδέα είναι να ασκείστε όταν το επίπεδο της ενέργειας σας βρίσκεται στο ζενίθ, δηλαδή συνήθως μια έως τρεις ώρες μετά τα γεύματα. Εάν το σάκχαρο του αίματος σας είναι πολύ χαμηλό, φάτε ένα σνακ πριν την άσκηση. Συζητήστε τις προσαρμογές των σνακ και των φαρμάκων με το γιατρό σας. Επίσης, μια καλή ιδέα θα είναι να εξετάζεστε μετά την άσκηση. Με τον τρόπο αυτό, καθώς υιοθετείτε νέες καθημερινές συνήθειες, κατανοείτε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα άσκησης επηρεάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας.

Είναι σημαντικό να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος. Η απώλεια των περιττών κιλών έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να διαχειρίζεται αποδοτικότερα την ινσουλίνη, και πιθανόν , να χρειάζεται μικρότερες ποσότητες αυτής. Είναι σημαντικό να εξετάζετε τη γλυκόζη του αίματος όταν χάνετε βάρος για να δείτε πόσο έχουν επηρεαστεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 

Εξέταση πριν και μετά τη λήψη φαρμάκων

Η εξέταση της γλυκόζης του αίματος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν τα φάρμακα ή οι ενέσεις ινσουλίνης που λαμβάνετε ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης με τον τρόπο που ανέμενε ο γιατρός σας. Η συζήτηση των διακυμάνσεων στα αποτελέσματα της εξέτασης θα δώσει σε εμάς και το γιατρό σας τις απαιτούμενες πληροφορίες για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα λήψης των φαρμάκων.

Εξέταση πριν και μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία αμέσως μετά την κατανάλωση και για 8-12 ώρες μετά την κατανάλωση. Εάν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, εξετάστε τη γλυκόζη σας πριν την κατανάλωση και φροντίστε να φάτε πριν ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης. Πρέπει επίσης να ελέγξετε τη γλυκόζη σας πριν πάτε για ύπνο μετά την κατανάλωση και να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε ασφαλές επίπεδο μεταξύ 100 και 140 mg/dL . Εάν η γλυκόζη στο αίμα σας είναι χαμηλή, φάτε κάτι για να την αυξήσετε.

Εξέταση κατά την διάρκεια περιόδων άγχους

Εάν διάγετε την περίοδο άγχους, θα είναι καλό να εξετάζεστε πιο συχνά. Όταν βρίσκεστε υπό πίεση, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες που προκαλούν αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταγράφετε καθημερινά τα επίπεδα άγχους δίπλα στα αποτελέσματα σας, για να έχετε μια ιδέα του τρόπου με τον οποίο το άγχος επηρεάζει το διαβήτη σας. Με την πάροδο του χρόνου εάν το άγχος επηρεάζει τη γλυκόζη σας, θα παρατηρήσετε μια σειρά άνισων και υψηλών επιπέδων της γλυκόζης ως αποτέλεσμα του άγχους. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε σε ενέργειες για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους ας, όπως τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, περισσότερη άσκηση και μεγαλύτερη εστίαση στον τρόπο ελέγχου των αντιδράσεων σας στο άγχος.

Εξέταση κατά τη διάρκεια περιόδων ασθένειας

Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. Κανονικά ένα άτομα παράγει περισσότερη ινσουλίνη, αλλά ο οργανισμός ενός ατόμου με διαβήτη δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσθετη ανάγκη. Όταν είστε άρρωστοι, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη γλυκόζη σας τακτικά, τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τη δόση ινσουλίνης. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την αφυδάτωση πίνοντας υγρά κατά την διάρκεια της ημέρας και συνεχίζοντας να τρώτε μικρά γεύματα, για να έχετε αρκετή γλυκόζη.

Εξέταση σακχάρου πριν και μετά τα γεύματα

Μετρητής Σακχάρου OGCare

 

 

Εξέταση πριν και μετά τα γεύματα

Το φαγητό έχει άμεση επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, όποτε είναι σημαντικό να εξετάζεστε τακτικά, πριν και μετά από τα γεύματα. Ενδεχομένως να θελήσετε να υιοθετήσετε καθημερινές εξετάσεις, πριν και μετά τα γεύματα.

Γλυκόζη νηστείας

Η εξέταση πριν φάτε τη συγκεκριμένη ημέρα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε εάν η ινσουλίνη, την οποία παράγει το σώμα σας ή την λαμβάνεται σε ενέσιμη μορφή, ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προγευματική γλυκόζη

Η εξέταση πριν από τα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το φαγητό και την ινσουλίνη για το επερχόμενο γεύμα. Εάν τα επίπεδα της γλυκόζης σας είναι πολύ υψηλά, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για να καταναλώσετε πιο υγιεινές τροφές και για να γνωρίζετε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε.

Μεταγευματική γλυκόζη

Η εξέταση μετά από τα γεύματα αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο το γεύμα σας έχει επίδραση στη γλυκόζη τους αίματος σας και εάν το σώμα σας έχει την κατάλληλη ποσότητα ινσουλίνης για να καλύψει το φαγητό που καταναλώσατε. Αυτή είναι η εξέταση που σας βοηθά να μάθετε τα περισσότερα πράγματα για τις διατροφικές επιλογές σας. Καθώς αρχίζετε να μαθαίνετε για το πώς να ζείτε με το διαβήτη, μπορείτε να καταγράφετε τη διατροφή σας και να μπορείτε να καταγράφετε τη διατροφή σας και στη συνέχεια να βρείτε τρόπους χειρισμού των επιπέδων γλυκόζης που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !🌷🐣

Η εταιρεία ΑΝΑΤΣ Α.Ε. και οι συνεργάτες της,

σας εύχονται Θερμές Ευχές για

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση  

Υγεία & Αισιοδοξία

σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι μια επίσημη ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, στη μνήμη της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948. Σκοπός της ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την υγεία και τη σημασία της σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2023 είναι "Δράση για την Υγεία: Προαγωγή της Υγείας σε Περιόδους Κρίσης". Το θέμα αυτό επικεντρώνεται στην ανάγκη να λαμβάνονται δραστικά μέτρα για την προστασία της υγείας σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα με την πανδημία του COVID-19.

Η πανδημία του COVID-19 έχει αποδείξει τη σημασία της δράσης για την υγεία και την προετοιμασία για κρίσεις υγείας. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2023 επικεντρώνεται στη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης των κρίσεων υγείας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη των ασθενειών, τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, και την αντιμετώπιση των κρίσεων υγείας όταν εμφανίζονται.

Επιπλέον, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2023 θα επικεντρωθεί στη σημασία της ψυχικής υγείας και της προσφοράς υποστήριξης σε όσους τη χρειάζονται. Η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει σημαντική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας, καθώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν απώλειες, ανασφάλεια και ανησυχία για το μέλλον. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2023 θα υπογραμμίσει τη σημασία της διασφάλισης της ισότητας στην υγεία και της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή οικονομικής κατάστασης.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2023 εστιάζει στη σημασία της πρόληψης των ασθενειών. Η πρόληψη μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως η προαγωγή της υγιεινής διατροφής, η ενθάρρυνση της άσκησης, η αποφυγή του καπνίσματος και η εμβολιαστική κάλυψη. Η πανδημία του COVID-19 έχει αποδείξει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη των ασθενειών και η παροχή πρόσβασης στις εμβολιαστικές δόσεις σε όλους τους ανθρώπους.