Anats S.A. Logo
Blog archive
RSS

Blog

Σακχαρώδης διαβήτης και η διεργασία της γλυκόζης στον οργανισμό
Οι διεργασίες που αποσκοπούν στην ομαλή πορεία των λειτουργικών σκοπών του οργανισμού είναι: Διατήρηση της ομοιόστασης γλυκόζης
Οι Μεταβολικές Διαταραχές κατά την άσκηση των Διαβητικών ασθενών
ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Ο όρος άσκηση προσδιορίζει την συστηματική και κάτω από ιατρικό σχεδιασμό δραστηριότητα κατά τον ελεύθερο χρόνο του ατόμου και δεν αφορά την καθημερινή – επαγγελματική κύρια – δραστηριότητα του. Η χρησιμότητα της άσκησης στο σακχαρώδη διαβήτη έχει αναγνωρισθεί από το 18ο αιώνα.
Ποιες είναι οι αντενδείξεις για άσκηση στους διαβητικούς;
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται όταν οι διαβητικοί τύπου 2 υποβάλλονται σε άσκηση και ευρίσκονται σε θεραπεία με αντιδιαβητικά δισκία. Σε περίπτωση που η διάρκεια της άσκησης είναι μεγάλη ο κίνδυνος της υπογλυκαιμίας είναι ορατός. Για τον λόγο αυτό πριν την άσκηση να μειώνεται η δοσολογία του δισκίου και να προστίθεται υδατανθρακούχο γεύμα κατά την διάρκεια ή και αμέσως μετά την άσκηση. Ανάλογο φαινόμενο δυνατόν να συμβεί όταν ο διαβητικός τύπου 2 ευρίσκεται σε ινσουλινοθεραπεία.
Ποια είναι τα όρια της σωστής άσκησης στους διαβητικούς τύπου 2;
Τι είδους άσκηση μπορεί να κάνει ο διαβητικός τύπου 2 Σωματική άσκηση δεν σημαίνει αθλητισμός . Χρειάζεται θέληση για απλές, συχνές προσπάθειες που συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» δηλ. την ευχαρίστηση με το όφελος. Τέτοιες προσπάθειες είναι π.χ.
Η σωστή άσκηση σώματος βοηθάει στη ρύθμιση του Διαβήτη
Η μυϊκή δραστηριότητα ενεργεί ρυθμιστικά στις μικρές και μέτριες αυξήσεις της αρτηριακής πίεσης. Διάφορες μελέτες έδειξαν ότι τα διαβητικά άτομα που είχαν μυϊκή δραστηριότητα παρουσίαζαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με διαβητικούς που είχα καθιστική ζωή.
Μικροαγγειοπάθεια και Διαβήτης
Η σχέση με του σακχαρώδη διαβήτη με τις αλλοιώσεις των μικρών αγγείων (μικροαγγειοπάθεια) είναι σαφής και σχεδόν παθογνωμονική. Ότι αφορά την μικροαγγειοπάθεια και συγκεκριμένα από τη μελέτη του Framingham προκύπτει ότι η συχνότητα της Στεφανιαίας Νόσου
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της άσκησης στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Η σχέση με του σακχαρώδη διαβήτη με τις αλλοιώσεις των μικρών αγγείων (μικροαγγειοπάθεια) είναι σαφής και σχεδόν παθογνωμονική. Ότι αφορά την μικροαγγειοπάθεια και συγκεκριμένα από τη μελέτη του Framingham προκύπτει ότι η συχνότητα της Στεφανιαίας Νόσου
Σωματική άσκηση Σακχάρώδη Διαβήτη Τύπου 2
Τι γίνεται κατά την διάρκεια και μετά από μια σωματική άσκηση; Σωματική άσκηση Σακχάρώδη Διαβήτη Τύπου 2 Στους μη διαβητικούς Το πάγκρεας εκκρίνει γρήγορα τόση ινσουλίνη όση ακριβώς χρειάζεται. Στη διάρκεια της άσκησης η έκκριση της ελαττώνεται ενώ αυξάνεται η έκκριση των αντιρροπιστικών ορμονών (γλυκαγόνη, κορτιζόλη, κατεχολαμίνες, αυξητική ορμόνη)
Παγκόσμια Ημέρα Επιδημιολογικής Ετοιμότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα Επιδημιολογικής Ετοιμότητας αναδεικνύει τη σημασία της προαγωγής της υγείας κοινοτήτων και της προετοιμασίας για πιθανές κρίσεις υγείας. Η επιδημιολογία αποτελεί κλειδί στην κατανόηση, παρακολούθηση και πρόληψη των ασθενειών που μπορούν να επηρεάσουν τις κοινότητες μας.
Σωματική Άσκηση στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη
Η σωματική άσκηση εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται ωφέλιμη για τη θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη. Υπήρξε μια από τις προτεινόμενες θεραπείες στη προινσουλινικη εποχή. Επιπλέον η θεραπευτική της αξία είχε αναγνωρισθεί από τους γιατρούς του 18ου αιώνα.