RSS

Blog

Eνημέρωση Rapid Test για Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα (+ΔΩΡΑ)
Με την αγορά 150 τεμαχίων (10 κουτιά x 15 τεμάχια) Τεστ Ταχείας Ανίχνευσης Αντιγόνου (Rapid Test) της JoysBio στην τιμή των 285 € παίρνετε Δώρο τα εξής:
Ενημέρωση Σχετικά με την Διενέργεια Rapid Test σε Φαρμακεία
Ένταξη των φαρμακείων στην διενέργεια δειγματοληψίας δοκιμασιών ταχέων ελέγχου αντιγόνων(Rapid Tests) σύμφωνα με τον νόμο 4812/2021 (ΦΕΚ Α 110/30.06.2021).
Σύνδρομο της Επώδυνης Κνήμης
Το Σύνδρομο της Επώδυνης Κνήμης ή Περιοστίτιδα Κνήμης (Tibial Periostitis) ανήκει στις αθλοπάθειες. Πρόκειται δηλαδή για Σύνδρομο εκ καταπονήσεως αθλητών (Overuse syndrome).
Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας
Το Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας είναι ένα αρκετά συχνό μη τραυματικό, σύνδρομο υπέρχρησης του γόνατος και εντοπίζεται κυρίως στους αθλητές. Κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στην έξω επιφάνεια του γόνατος.
ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ
Το κάταγμα κόπωσης είναι συνήθως ένα ρωγμώδες κάταγμα ή ένα οστικό οίδημα που προκαλείται σε ένα οστο από την συνεχή καταπόνηση των οστών ύστερα από εντατική άσκηση και επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα.
Τενοντοπάθεια περονιαίων
Οι περονιαίοι τένοντες βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά της ποδοκνημικής άρθρωσης λίγο πίσω από το οστό που ονομάζεται περόνη. Οι τένοντες συνδέουν το μυ με τα οστά και τους επιτρέπουν να ασκούν τη δύναμή τους δια μέσου των αρθρώσεων που διαχωρίζουν μεταξύ τους τα οστά.
ΟΠΙΣΘΟΠΤΕΡΝΙΚΗ ΕΞΟΣΤΩΣΗ
Τι είναι η οπισθοπτερνική εξόστωση Οπισθοπτερνική εξόστωση η παραμόρφωση Haglund ονομάζεται η μη φυσιολογική ανάπτυξη οστού(συσσώρευση αλάτων ασβεστίου) στο σημείο του οπίσθιου άνω μέρους της πτέρνας , στην κατάφυση του αχίλλειου τένοντα.
ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
Η συμμετοχή σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες γεγονός το οποίο, έχει οδηγήσει σε αύξηση της επιδημιολογικής εμφάνισης των αθλητικών κακώσεων.
ForDiabetes: Η Νέα Εφαρμογή (App) για την Διαχείριση της Νόσου του Σακχαρώδους Διαβήτη.
Η ψηφιακή εφαρμογή For Diabetes δημιουργήθηκε για να βοηθήσει άτομα με σακχαρώδες διαβήτη να μπορούν να παρακολουθούν τα δεδομένα που σχετίζονται με τον τύπο διαβήτη που έχουν όπως (γλυκόζη αίματος, άσκηση, υδατάνθρακες, αρτηριακή πίεση, HbA1c, βάρος, φαρμακευτική αγωγή κ.λπ.). Η εφαρμογή αναλύει τις πληροφορίες και εξάγει λεπτομερείς αναφορές, που μπορείτε να μοιραστείτε σε πραγματικό χρόνο (real time) με τους ιατρούς και τους φροντιστές σας με ασφάλεια. Αφορά άτομα με διαβήτη τύπου 1, τύπου 2, LADA, διαβήτη κύησης ή προδιαβήτη.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΥΠΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Μελάνι –καρμπόν: Ήταν η πρώτη μέθοδος πελματογραφήματος .Το πόδι πατούσε πάνω σε ένα χαρτί και αυτό από κάτω είχε ένα φύλλο καρμπόν ,το οποίο αποτύπωνε το σχήμα του ποδιού. Ο κατασκευαστής , έκρινε οπτικά και μόνο, αν υπήρχε μικρή, μεσαία ή μεγάλη καμάρα. Οι πάτοι ήταν προκατασκευασμένοι ,σκληροί και προσαρμοζόντουσαν στο οπτικό αποτέλεσμα. Υπήρχε η λογική του άκαμπτου πάτου. Γεγονός που έχει απορριφθεί πλέον από τη σύγχρονη εμβιομηχανική άκρου ποδός.